Špenátový nářez se šunkovou omáčkou

65 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
84 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
440 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený špenát necháme rozmrazit. V misce si dobře rozšleháme smetanu s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a necháme asi 10 minut odstát. Poté smetanu promícháme se špenátem a nalijeme ji do formy. Formu kulatého (prstencového tvaru), která má uprostřed otvor, vytřeme máslem (2 lžíce) a vysypeme strouhankou. Posadíme ji na síťku do většího hrnce s 1-2 l vody, hrnec zakryjeme pokrývkou a v páře nářez vaříme 30-45 minut do zatuhnutí.
  • 2
    Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pak si v rendlíku rozpálíme máslo a šunku osmažíme dorůžova. Přimícháme mouku, krátce osmažíme a za stálého míchání přlijeme sladkou i kysanou smetanu. Mouku musíme rozmíchat úplně dohladka. Pomalu vaříme asi 10-12 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Uvařený špenátový nářez vyklopíme na velkou mísu, polijeme rozpuštěným máslem (3 lžíce). Do středu nalijeme šunkovou omáčku a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.