Špenátový nářez se šunkovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát mražený
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 3lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 2litryVoda pitná
- Omáčka
- 200gramůŠunka dušená
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1decilitrZakysaná smetana
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
936 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
84 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
440 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mražený špenát necháme rozmrazit. V misce si dobře rozšleháme smetanu s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a necháme asi 10 minut odstát. Poté smetanu promícháme se špenátem a nalijeme ji do formy. Formu kulatého (prstencového tvaru), která má uprostřed otvor, vytřeme máslem (2 lžíce) a vysypeme strouhankou. Posadíme ji na síťku do většího hrnce s 1-2 l vody, hrnec zakryjeme pokrývkou a v páře nářez vaříme 30-45 minut do zatuhnutí.
- 2Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pak si v rendlíku rozpálíme máslo a šunku osmažíme dorůžova. Přimícháme mouku, krátce osmažíme a za stálého míchání přlijeme sladkou i kysanou smetanu. Mouku musíme rozmíchat úplně dohladka. Pomalu vaříme asi 10-12 minut. Omáčku dochutíme solí a pepřem.
- 3Uvařený špenátový nářez vyklopíme na velkou mísu, polijeme rozpuštěným máslem (3 lžíce). Do středu nalijeme šunkovou omáčku a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.