Špenátový salát s jogurtem a mátou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm jarní cibulku s česnekem. Potom přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se neodpaří tekutina ze špenátu.
  • 3
    Špenátovou směs necháme vychladnout, přidáme 1 lžíci citronové šťávy. Mátu omyjeme, její lístky otrháme a přidáme ke špenátu.
  • 4
    Do velké mísy dáme špenát, promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Rozpustíme máslo, necháme ho krátce vychladnout a potom jím salát přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.