Špenátový salát s jogurtem a mátou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1kusMáta
- 400gramůJogurt bílý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 2Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm jarní cibulku s česnekem. Potom přidáme špenát, vše osolíme, opepříme a dusíme, dokud se neodpaří tekutina ze špenátu.
- 3Špenátovou směs necháme vychladnout, přidáme 1 lžíci citronové šťávy. Mátu omyjeme, její lístky otrháme a přidáme ke špenátu.
- 4Do velké mísy dáme špenát, promícháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu. Rozpustíme máslo, necháme ho krátce vychladnout a potom jím salát přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.