Špenátový salát s krevetami
25 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOcet vinný červený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžičkaSardelová pasta
- 0,25šálekOlej salátový
- 2lžíceHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
758 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do růžova. Přidáme rozmrazené krevety a za občasného promíchání opékáme asi 2 minuty.
- 2Poté přilijeme ocet, olej, přidáme hořčici, sardelovou pastu, promícháme a necháme prohřát.
- 3V míse smícháme omyté a osušené špenátové listy s plátky očištěných žampionů. Zalijeme směsí z pánve, chvíli necháme stát, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.