Špenátový salát s pomeranči

16 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
204 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozpálíme olej, mandlové lupínky na něm osmahneme do zlatova. Pánev odstavíme a mandle vyjmeme.
  • 2
    Na zálivku smícháme olej, ocet, cukr, sůl a pepř.
  • 3
    Čerstvý špenát omyjeme, osušíme, pomeranče oloupeme a nakrájíme napříč na plátky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na tenké plátky.
  • 4
    Špenát, cibuli a pomeranče vložíme do mísy a posypeme mandlemi. Nakonec salát zalijeme zálivkou a dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.