Špenátový salát se smaženými rajčátky

21 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
57 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
373 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé špenátové listy očistíme, šalotku nakrájíme nadrobno, vlašské ořechy nadrtíme. Do rendlíku nalijeme olivový olej, přidáme rozmarýn a rozpálíme. Když je olej dostatečné horký, nasypeme do něj celá cherry rajčátka, promícháme, sundáme z ohně a necháme stát 20 minut. Rajčátka vyjmeme, rozložíme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Do misky nalijeme olej z vlašských ořechů, ocet, panenský olivový olej, osolíme, opepříme a šlehačem promícháme. Špenátové listy vložíme do salátové mísy, přisypeme šalotku, drcené ořechy, zakapeme olejovou zálivkou a nakonec přimícháme rajčátka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.