Špenátový salát se sýrem a žampiony
25 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 5lžicOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusOkurka salátová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceOcet vinný
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme omytý, nahrubo nasekaný špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme 2 minuty.
- 2Okurku oloupeme a žampiony očistíme. Obojí pokrájíme na plátky a upravíme na mísu. Špenát necháme okapat, přisolíme a položíme do středu mísy.
- 3Smícháme ocet, nasekaný kopr, sůl, pepř a zbylý olej. Zálivkou pokapeme salát. Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na povrch salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.