Špenátový salát se žapiony
45 min.
Ingredience
- zálivka
- 6lžicOlej slunečnicový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaCukr krupice
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyCibule
- 300gramůŠpenát listový čerstvý
- 10kusůŽampiony čerstvé
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy dobře propereme, odřežeme tvrdé stonky, necháme okapat, nakrájíme a dáme do mísy. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy ke špenátu. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Nakrájíme slaninu na nudličky, v pánvi je opražíme dozlatova, potom je dáme do mísy ke špenátu.
- 2Na tuku po slanině orestujeme plátky hub a přidáme též k salátu.
- 3Připravíme si zálivku:
- 4V hrnečku smícháme 6 lžic oleje, citronovou šťávu, žloutek, drobně pokrájený česnek, cukr, sůl a pepř.
- 5Zálivku vlijeme do špenátového salátu, který ještě promícháme, dosolíme podle chuti, rozdělíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.