Špenátový salát se žapiony

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy dobře propereme, odřežeme tvrdé stonky, necháme okapat, nakrájíme a dáme do mísy. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy ke špenátu. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Nakrájíme slaninu na nudličky, v pánvi je opražíme dozlatova, potom je dáme do mísy ke špenátu.
  • 2
    Na tuku po slanině orestujeme plátky hub a přidáme též k salátu.
  • 3
    Připravíme si zálivku:
  • 4
    V hrnečku smícháme 6 lžic oleje, citronovou šťávu, žloutek, drobně pokrájený česnek, cukr, sůl a pepř.
  • 5
    Zálivku vlijeme do špenátového salátu, který ještě promícháme, dosolíme podle chuti, rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.