Špíz z ďasa na pestré zelenině

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.
  • 2
    Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.
  • 3
    Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.