Špíz z ďasa na pestré zelenině
40 min.
Ingredience
- 600gramůMořský ďas
- 4kusyBadyán
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 30gramůTymián čerstvý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusŠalotka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 5kusůCitronová tráva
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
21 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na jiné pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno krájenou šalotku, pak přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Ochutíme solí a pepřem, podlijeme vodou, přidáme badyán a asi 3 minuty necháme vařit. Scedíme a v cedníku necháme vychladnout, do studeného zeleninového vývaru přidám olivový olej, lžičku tymiánu a rozmixujeme.
- 2Ďasa nakrájíme na stejně velké kousky a po 3 kouscích navlékáme na 4 stonky citrónové trávy. Rybí špízy osolíme, opepříme, poslední stonek citrónové trávy najemno nasekáme a ochutíme připravené špízy. Opečeme v pánvi na olivovém oleji.
- 3Na talíře rozdělíme glazovanou zeleninu, poklademe špízy z ďasa, pokapeme zálivkou a ozdobíme snítkou tymiánu a badyánem, který se vařil ve vývaru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.