Špíz z jehněčí kýty marinované v černém pivu
32 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 6stroužkůČesnek
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 3kusyCibule
- 300gramůSlanina vepřová
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
916 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
70 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kýtu očistíme, odblaníme a nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme a vložíme do marinády.
- 2Maso pod fólií necháme přes noc marinovat.
- 3Druhý den nakrájíme slaninu na plátky, cibuli na kolečka a spolu s masem střídavě napichujeme na jehly.
- 4Vše potřeme olejem a grilujeme. Během grilování potíráme marinádou.
- 5Marinádu připravíme smícháním rozdrceného česneku s pivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.