Špíz z plodů moře a chilli papričkami
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 400gramůMořský ďas
- 400gramůLosos obecný
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusLimetka
- 6kusůChilli paprička
- 3kusyČesnek
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceCukr krupice
- 60mililitrůVoda pitná
- 20mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do misky dáme 4 jemně pokrájené chilli papričky, 2 jemně nakrájené česneky, najemno nakrájený tymián a petrželku, nastrouhanou kůru z limetky, sůl, pepř a olej a dobře promícháme. Do směsi pak přidáme na kostky nakrájeného mořského ďasa, lososa a krevety a opět promícháme. Poté maso a krevety napícháme na jehly a na grilu opečeme 5 minut. Mezitím si do menšího hrnce prolisujeme česnek, přidáme najemno nakrájené zbylé chilli papričky, cukr, ocet a vodu a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a 4 minuty povaříme. Nakonec přilijeme škrob smíchaný s 1 lžíci vody. Na talíř pak servírujeme špíz s chilli omáčkou a šťávou z limety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.