Špíz z telecích jater

55 min.
Rumunsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
77 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra odblaníme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na tenké plátky, žampiony očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    Každý plátek jater zabalíme do slaniny a napichujeme na jehly střídavě s cibulí a žampiony. Špízy osmažíme zprudka na oleji ze všech stran, přeložíme na plech, přidáme máslo a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Před podáváním játra osolíme, opepříme a zasypeme petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.