Špíz z telecích jater
55 min.
Ingredience
- 800gramůJátra telecí
- 200gramůAnglická slanina
- 3kusyCibule
- 70gramůMáslo čerstvé
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
77 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Játra odblaníme a nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na tenké plátky, žampiony očistíme a rozpůlíme, cibuli nakrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně nasekáme.
- 2Každý plátek jater zabalíme do slaniny a napichujeme na jehly střídavě s cibulí a žampiony. Špízy osmažíme zprudka na oleji ze všech stran, přeložíme na plech, přidáme máslo a v předehřáté troubě pomalu upečeme. Před podáváním játra osolíme, opepříme a zasypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.