Špíz ze svíčkové na pohance
60 min.

Ingredience
- 500gramůHovězí svíčková
- 300gramůAnglická slanina
- 500gramůPohanka
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 2lžíceKečup
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyRajčata
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1669 kcal
Bílkoviny
91 g
Tuky
83 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
19 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Špíz zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji. Do výpeku v pánvi přidáme kečup a worcester. Pohanku spaříme vroucí vodou a podusíme v mírně osolené vodě doměkka. Osolíme, opepříme, ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Špíz položíme na pohanku, přelijeme ochuceným výpekem, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na dílky nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.