Špízy z ďasa s pikantní marinádou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramMořský ďas
- 4kusyPaprika zelená
- 100mililitrůOlej olivový
- 6kusůRajčata
- 50gramůSezam - semena
- 150gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 120mililitrůOcet vinný
- 100mililitrůWhisky
- 50gramůMed včelí
- 150gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Očištěného ďasa nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme 1-2 hodiny v chladu odležet. Rybí kostky vyjmeme z marinády a napícháme na špízové jehly, marinádu rozdělíme na poloviny. Očištěné papriky rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Na gril klademe společně špízy i půlky paprik, za stálého potírání marinádou opékáme. Ryby dozlatova, papriky dohněda.
- 2Zbytek marinády vložíme do kastrůlku, přidáme čerstvou nahrubo nasekanou bazalku a pozvolna 2 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem a naplníme do polovin paprik.
- 3Na talíři podáváme špízy s polovinami plněných paprik ozdobené bazalkovými snítkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.