Špízy z ďasa s pikantní marinádou

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháním všech ingrediencí připravíme marinádu. Očištěného ďasa nakrájíme na kostičky, promícháme s marinádou a necháme 1-2 hodiny v chladu odležet. Rybí kostky vyjmeme z marinády a napícháme na špízové jehly, marinádu rozdělíme na poloviny. Očištěné papriky rozpůlíme a potřeme olivovým olejem. Na gril klademe společně špízy i půlky paprik, za stálého potírání marinádou opékáme. Ryby dozlatova, papriky dohněda.
  • 2
    Zbytek marinády vložíme do kastrůlku, přidáme čerstvou nahrubo nasekanou bazalku a pozvolna 2 minuty provaříme. Dochutíme solí a pepřem a naplníme do polovin paprik.
  • 3
    Na talíři podáváme špízy s polovinami plněných paprik ozdobené bazalkovými snítkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.