Špízy z marinovaného lososa
24 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 7gramůChilli koření mleté
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 20gramůZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 2gramyKmín mletý
- 3gramyKardamom
- 8gramůSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Závor nastrouháme na jemno a česnek prolisujeme. Filety lososa osolíme, opepříme, posypeme paprikou a nakrájíme na větší čtverečky. Do misky nasypeme zázvor, česnek, mleté chilli koření, mletý kmín, kardamom, skořici, zalijeme zakysanou smetanou, dobře promícháme. Přidáme maso, které v marinádě obalíme, vložíme do lednice a necháme dvě hodiny marinovat.
- 2Okapané kousky masa napichujeme na jehly, vložíme do grilovací pánve nebo pod gril a grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Špízy upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.