Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků
45 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové maso mleté
- 60gramůChléb konzumní
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOregano čerstvé
- 1lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžíceOlej olivový
- 185gramůArtyčoky sterilované
- 4kusyRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
31 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Včerejší chleba nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí a oregano nasekáme nadrobno.
- 2Do mletého vepřového masa přidáme vejce a smícháme se strouhankou, 1 cibulí, utřeným česnekem, lžící oregána, kmínem a chilli kořením. Dobře prohněteme a lžící vytvoříme 16 kuliček. Ty narovnáme na talíř, přikryjeme a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout.
- 3Gril předehřejeme na střední teplotu. Špejle lehce potřeme olejem, na každou špejli napíchneme 4 masové kuličky. Položíme je na rošt a za pravidelného obracení grilujeme 8 minut.
- 4Artyčoková srdíčka a rajčata nakrájíme na kousky. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zezlátnout druhou rozkrájenou cibuli, přidáme artyčoky, rajčata, rajčatový protlak, a druhou polovinu nasekaného oregána. Za stálého míchání vaříme na středním ohni 3 - 4 minuty, dokud se vše pořádně neprohřeje.
- 5Špízy podáváme se salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.