Špízy z mořského ďasa

21 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marinádu připravíme smícháním thajské rybí omáčky, nastrouhané kůry z limety, olivového oleje, česneku, zázvoru, bazalky, pepře a soli. Vše smícháme ve velké míse a odložíme. Omyjeme a pomocí papírových utěrek osušíme rybu, nakrájíme na kousky, vložíme do mísy s marinádou a promícháme, aby maso bylo marinádou důkladně obalené. Přikryjeme potravinářskou folií a na 2 hodiny uložíme do ledničky. Během těchto dvou hodin maso několikrát promícháme.
  • 2
    Na jehly napichujeme střídavě kousky ryby a klínky limety. Na předehřáté žebrované pánvi nebo grilu špízy pečeme 5-6 minut, během opékání několikrát otočíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.