Špízy z mořského ďasa
21 min.
Ingredience
- 2lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceOmáčka rybí
- 700gramůMořský ďas
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyLimetka
- 1lžičkaLimetková kůra
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Marinádu připravíme smícháním thajské rybí omáčky, nastrouhané kůry z limety, olivového oleje, česneku, zázvoru, bazalky, pepře a soli. Vše smícháme ve velké míse a odložíme. Omyjeme a pomocí papírových utěrek osušíme rybu, nakrájíme na kousky, vložíme do mísy s marinádou a promícháme, aby maso bylo marinádou důkladně obalené. Přikryjeme potravinářskou folií a na 2 hodiny uložíme do ledničky. Během těchto dvou hodin maso několikrát promícháme.
- 2Na jehly napichujeme střídavě kousky ryby a klínky limety. Na předehřáté žebrované pánvi nebo grilu špízy pečeme 5-6 minut, během opékání několikrát otočíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.