Špízy ze svíčkové
50 min.
Ingredience
- Marináda
- 1decilitrLikér mandlový - Amaretto
- 0,5decilitrOmáčka sojová pikantní
- 3stroužkyČesnek
- 10gramůZázvor mletý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceOregano čerstvé
- 800gramůHovězí svíčková
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
314 mg
Cukr
446 mg
Postup přípravy
- 1Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc.
- 2Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily.
- 3Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou.
- 4Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.