Špízy ze svíčkové

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
314 mg
Cukr
446 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze 2 pomerančů vymačkáme šťávu do misky, přidáme oloupaný a rozmačkaný česnek, přilijeme likér, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, podle chuti pepř a dobře promícháme. Do marinády naskládáme na kostky nakrájené maso, přiklopíme a v lednici necháme celou noc.
  • 2
    Špejle namočíme ve studené vodě, aby se při grilování nespálily.
  • 3
    Kostky masa vyndáváme z marinády a napichujeme na připravené špejle. Grilovací rošt potřeme olejem, gril rozpálíme na vysokou teplotu a naskládáme špízy, které opékáme po každé straně asi 30 minut. Po celou dobu pečení špízy potíráme zbylou marinádou.
  • 4
    Špízy ihned z grilu pokládáme na talíř, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.