Srbská fazolová polévka
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůFazole bílé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůVepřový bok uzený
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
10 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole namočíme a druhý den k nim dolijeme vodu, přidáme uzený bůček, bobkový list a vaříme doměkka.
- 2Na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a osmahneme. Opepříme, okořeníme mletou paprikou a odstavíme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme prochladlou polévkou a povaříme.
- 3Potom vložíme fazole, na kostičky nakrájené maso a polévku ochutíme česnekem utřeným se solí, octem a cukrem. Povaříme ještě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.