Srbská pljeskavice
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 0,5decilitrOlej Heliol jedlý
- 300gramůHovězí maso mleté
- 700gramůVepřové maso mleté
- 2kusyFeferony
- 1lžíceSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
334 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mleté vepřové a hovězí maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli, drobně nakrájené feferonky, utřený česnek se solí, sůl a pepř.
- 2Vše dobře promícháme rukou.
- 3Když se dobře promíchané maso lehce odděluje od ruky, uděláme si masové placky silné 1 cm.
- 4Placky grilujeme na roštu nebo smažíme na rozpáleném oleji v pánvi.
- 5Hotové pljeskavice mají zlatohnědou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.