Srbské kuře na slanině, pečené s mrkví, pórkem a celerem
80 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůCeler bulvový
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusBobkový list
- 125mililitrůVíno červené
- 1lžičkaJalovec
- 50gramůPetržel - nať
- 4kusyMrkev kořen
- 2lžíceOlej rostlinný
- 800gramůKuře
- 1lžičkaPaprika žlutá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
45 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
6 g
Cukr
766 mg
Postup přípravy
- 1Kuře rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme, posypeme pepřem a mletou paprikou. Kuličky jalovce rozdrtíme ve hmoždíři.
- 2Mrkev i celer oloupeme a pokrájíme na kostičky, pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka. Ze slaniny seřízneme kůži, maso rozkrájíme na malé kostičky.
- 3Troubu zapneme na 200 °C (plyn na stupeň 6).
- 4Ve velkém plochém rendlíku rozehřejeme olej, na něm poté dvě minuty škvaříme slaninu, vložíme porce kuřete a opečeme ze všech stran do zlatohněda. Přidáme nakrájenou zeleninu, za stálého míchání opékáme 10 minut. Vložíme rozdrcený jalovec, bobkový list a podlijeme červeným vínem. Osolíme, opepříme, v předehřáté troubě pečeme 30 minut.
- 5Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.