Srbský ajvar

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.
  • 2
    Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.
  • 3
    Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.
  • 4
    Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.