Srbský ajvar
80 min.
Ingredience
- 5kusůPaprika červená
- 5kusůPaprika zelená
- 2kusyLilek
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyPepř bílý
- 9kusůČesnek
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté papriky a lilky osušíme, dáme na plech a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme 30 minut.
- 2Upečenou zeleninu (má hnědočernou barvu) přeložíme do hrnce, zakryjeme pokličkou a necháme ji zapařit, pak lilky i papriky oloupeme, zbavíme semínek, pomeleme na masovém strojku a odložíme do mísy.
- 3Lilky a papriky osolíme, opepříme, přidáme k nim drobně posekaný česnek a citronovou šťávu podle chuti.
- 4Vše důkladně promícháme s olejem, který musí důkladně vsáknout do zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.