Srbský zelný salát

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
13 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu a jemně je nakrouháme. Mírně osolíme, vložíme do porcelánové mísy, přiklopíme talířkem a necháme asi 30 minut změknout.
  • 2
    Potom zelí zalijeme zředěným, trochu přislazeným octem, opepříme a přilijeme olej.
  • 3
    Salát posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 11. 2015
Srbský zelný salát
Zelné saláty dělávám docela často, vše dávám "od oka" a dle chuti. Já osobně mám raději tyto saláty malinko více přislazené, ale to je opravdu o chuti každého. Do nakrouhaného zelí se už může hned na začátku přidat jak sůl, pepř tak i ocet a malinko cukru a rukama dobře promačkat a promnout. Pak nechávám v chladu odležet. Zelí "pustí" svoji šťávu a změkne. Před podaváním přidám olej, buď olivový extra panenský nebo řepkový. Tímto salátem doplňuji masitá jídla.