Srnčí guláš na houbách

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze srnčího plecka ořežeme všechny blány, maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, čerstvé houby rozkrájíme na plátky, nakládané houbičky scedíme, propláchneme vodou a krájíme také na plátky.
  • 2
    Cibuli i kořenovou zeleninu osmažíme v hrnci na másle, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, podlijeme troškou vody, přisypeme maso, houby, trochu osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme do měkka. Přilijeme vodu, vhodíme do guláše kostku Masoxu, zahustíme jíškou a dodusíme.
  • 3
    Podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.