Srnčí guláš na houbách
120 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 200gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMrkev kořen
- 50gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyTymián čerstvý
- 1gramBobkový list
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 1500mililitrůVoda pitná
- 200gramůHouby čerstvé
- 100gramůHouby nakládané
- 360gramůChléb konzumní
- 25gramůJíška hotová tmavá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
16 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze srnčího plecka ořežeme všechny blány, maso omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, čerstvé houby rozkrájíme na plátky, nakládané houbičky scedíme, propláchneme vodou a krájíme také na plátky.
- 2Cibuli i kořenovou zeleninu osmažíme v hrnci na másle, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, podlijeme troškou vody, přisypeme maso, houby, trochu osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a dusíme do měkka. Přilijeme vodu, vhodíme do guláše kostku Masoxu, zahustíme jíškou a dodusíme.
- 3Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.