Srnčí guláš na kmíně
120 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 50gramůSádlo škvařené
- 300gramůCibule
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 15gramůFeferony
- 15gramůKmín celý
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyMajoránka
- 30gramůJíška tmavá
- 4stroužkyČesnek
- 360gramůChléb konzumní
- 1200mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přisypeme celý kmín, kostky masa, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zasypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem ze srnčích (nebo z hovězích) kostí, osolíme, opepříme, přidáme kousek feferonky a dusíme do měkka. Guláš zahustíme jíškou, dochutíme česnekem, majoránkou a dodusíme.
- 3Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící, doplníme čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.