Srnčí guláš na slanině
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 100gramůSádlo škvařené
- 50mililitrůVíno červené
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 4stroužkyČesnek
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 7gramůPaprika mletá pálivá
- 20gramůPodravka
- 5gramůKmín celý
- 5gramůPepř černý celý
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 5gramůMajoránka
- 8gramůSůl
- 1500mililitrůVoda pitná
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přisypeme slaninu, trochu ji rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, nasypeme do hrnce maso, zprudka osmažíme, posypeme polovinou mleté papriky, necháme rozpustit. Přilijeme červené víno, polovinu vody, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Dolijeme zbylou vodu, ochutíme Podravkou, kmínem a zahustíme jíškou. Na vedlejším hořáku v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou sladkou mletou papriku, přidáme pálivou mletou papriku, chvíli orestujeme a přilijeme do guláše. Ještě ovoníme majoránkou a dodusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.