Srnčí guláš na slanině

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
32 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu krájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přisypeme slaninu, trochu ji rozškvaříme, přidáme cibuli, osmahneme, nasypeme do hrnce maso, zprudka osmažíme, posypeme polovinou mleté papriky, necháme rozpustit. Přilijeme červené víno, polovinu vody, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a dusíme, dokud maso nezačne měknout. Dolijeme zbylou vodu, ochutíme Podravkou, kmínem a zahustíme jíškou. Na vedlejším hořáku v pánvi rozehřejeme zbytek sádla, přisypeme zbylou sladkou mletou papriku, přidáme pálivou mletou papriku, chvíli orestujeme a přilijeme do guláše. Ještě ovoníme majoránkou a dodusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.