Srnčí guláš ostrý

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať posekáme najemno.
  • 2
    V hrnci roztavíme sádlo, přiložíme srnčí maso vcelku a ze všech stran osmažíme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci ostřejší hořčice, podlijeme troškou vody a dusíme do vysmahnutí. Zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a vaříme aspoň 1/2 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vrátíme do hrnce, přidáme česnek, feferonky a dodusíme.
  • 3
    Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.