Srnčí guláš ostrý
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 300gramůCibule
- 60gramůPaprika mletá sladká
- 1kusMasox
- 2stroužkyČesnek
- 30gramůFeferony
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 25gramůHořčice Dijonská
- 30gramůMouka polohrubá
- 1500mililitrůVoda pitná
- 30gramůCibule - nať
- 360gramůChléb celozrnný žitný
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať posekáme najemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přiložíme srnčí maso vcelku a ze všech stran osmažíme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci ostřejší hořčice, podlijeme troškou vody a dusíme do vysmahnutí. Zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a vaříme aspoň 1/2 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vrátíme do hrnce, přidáme česnek, feferonky a dodusíme.
- 3Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.