Srnčí guláš s brusinkami
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 250gramůCibule
- 100gramůOlej rostlinný
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 7gramůKmín celý
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1500gramůVývar z hovězích kostí
- 4gramyPodravka
- 100gramůKompot brusinkový
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
30 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, olupanou cibuli nadrobno, brusinkový kompot scedíme, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přisypeme kmín, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit, vložíme do hrnce, maso, promícháme, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem ze srnčích nebo hovězích kostí, osolíme, opepříme a dusíme téměř do měkka. Ochutíme česnekem, přidáme brusinky, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.