Srnčí guláš s hráškem a mrkví

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme.
  • 2
    V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme.
  • 3
    Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.