Srnčí guláš s hráškem a mrkví
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 120gramůSádlo škvařené
- 250gramůCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůHrášek s karotkou mražené
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyKmín celý
- 6gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 1500mililitrůVoda pitná
- 4gramyPaprika mletá pálivá
- 3stroužkyČesnek
- 3gramyMajoránka
- 40gramůChléb konzumní
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
24 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme.
- 2V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.