Srnčí guláš s kančím masem
120 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí maso
- 300gramůKančí maso
- 8gramůSůl
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
- 4gramyPepř citronový
- 2gramyKmín drcený
- 300gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1300mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVíno červené
- 40gramůChléb konzumní
- 600gramůRýže dušená
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kančí a srnčí maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, polovinu nakrájíme nadrobno, polovinu na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme a chlebovou střídku natrháme na kousky. Kousky masa mimo hrnec osolíme, okmínujeme, posypeme citronovým pepřem, mletou paprikou a špetkou pálivé papriky.
- 2V hrnci rozpálíme sádlo, přisypeme cibuli, česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme kořeněné maso, orestujeme, podlijeme vodou, troškou vína a dusíme téměř doměkka. Guláš zahustíme kousky chlebové střídky, rozvaříme a dodusíme.
- 3Guláš podáváme s dušenou rýží a na talíři porce posypeme kroužky cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.