Srnčí guláš s křenem
110 min.
Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 500gramůCibule
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 3gramyKmín drcený
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyMajoránka
- 3stroužkyČesnek
- 180gramůKřen
- 360gramůChléb konzumní
- 1500mililitrůVoda pitná
- 150gramůSádlo škvařené
- 900gramůSrnčí maso
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
46 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.
- 2V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.
- 3V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.
- 4Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.