Srnčí guláš s paprikou
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí plec
- 400gramůCibule
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 7gramůPaprika mletá pálivá
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 8gramůVegeta
- 40gramůSádlo škvařené
- 300gramůPaprika červená
- 1500mililitrůVoda pitná
- 25gramůJíška hotová tmavá
- 600gramůKnedlík kynutý
- 20gramůHořčice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.
- 3Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.