Srnčí guláš s paprikou

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
19 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí plec odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, zprudka osmažíme, jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí. Zasypeme sladkou i pálivou mletou paprikou, přidáme lžíci hořčice, pokrájené papriky, podlijeme vodou, ochutíme vegetou a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme hotovou jíškou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.