Srnčí guláš v kečupu
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůOlej rostlinný
- 250gramůCibule
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyMajoránka
- 2gramyBobkový list
- 5stroužkůČesnek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000mililitrůVoda pitná
- 200gramůKečup
- 200mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
- 15gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu bez kůže nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, srnčí maso na menší kousky, česnek prolisujeme.
- 2Maso osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu a osmahneme, přisypeme maso, rychle osmažíme, přidáme cibuli, mletou papriku, podlijeme vodou, okořeníme bobkovým listem a dusíme nejméně hodinu. Přidáme kečup, česnek, majoránku, přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou.
- 3Guláš podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.