Srnčí guláš v leču

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kůru ze staršího chleba nastrouháme.
  • 2
    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme rozpustit a přidáme kostky masa. Rychle osmažíme, aby paprika nezčernala a podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme celým pepřem a za občasného přilévání vody dusíme aspoň hodinu. Nyní přilijeme lečo ze sklenice, za stálého míchání přisypáváme postupně strouhanou chlebovou kůru, důkladně promícháme, přidáme česnek, majoránku a dodusíme. Podle chuti dosolíme, vyndáme kuličky pepře a odstavíme.
  • 3
    Podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.