Srnčí guláš v leču
110 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí maso
- 350gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 4gramyPaprika mletá pálivá
- 10gramůPepř černý celý
- 5gramůMajoránka
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůChléb konzumní
- 10gramůSůl
- 400gramůLečo sterilované
- 360gramůVeka
- 100gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso omyjeme, zbavíme blan a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, kůru ze staršího chleba nastrouháme.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přisypeme sladkou i pálivou mletou papriku, necháme rozpustit a přidáme kostky masa. Rychle osmažíme, aby paprika nezčernala a podlijeme troškou vody. Osolíme, opepříme celým pepřem a za občasného přilévání vody dusíme aspoň hodinu. Nyní přilijeme lečo ze sklenice, za stálého míchání přisypáváme postupně strouhanou chlebovou kůru, důkladně promícháme, přidáme česnek, majoránku a dodusíme. Podle chuti dosolíme, vyndáme kuličky pepře a odstavíme.
- 3Podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.