Srnčí hřbet na brusinkách
125 min.
Ingredience
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 4lžičkySůl
- 2lžičkyTymián sušený
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 1kilogramJelení plec
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyOregano sušené
- 2decilitryVíno muškátové
- 2lžičkyOmáčka pikantní worcesterová
- 250gramůBrusinky
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
33 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut.
- 2Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct.
- 3Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.