Srnčí hřbet s čokoládovou polevou
95 min.
Ingredience
- 5gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr moučkový
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSkořice mletá
- 1kusHřebíček
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 90gramůČokoláda hořká
- 10gramůMandle
- 70gramůStrouhanka
- 1lžíceRum
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůDžem rybízový
- Na formu a posypání
- 5gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMandle
- Poleva
- 90gramůČokoláda hořká
- 5gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 0,19litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozmícháme, přidáme postupně žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem.
- 2Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme v troubě cca 60 minut. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme, žlábek vyplníme džemem a celý hřbet přelijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme na nudličky nakrájenými mandlemi.
- 3Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžičkou vody, poté přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme dohladka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.