Srnčí hřbet s čokoládovou polevou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozmícháme, přidáme postupně žloutky, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, tlučený hřebíček a třeme cca 25 minut. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu, neloupané mandle a strouhanku navlhčenou rumem.
  • 2
    Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a pečeme v troubě cca 60 minut. Necháme trochu vychladnout, vyklopíme, žlábek vyplníme džemem a celý hřbet přelijeme čokoládovou polevou. Dozdobíme na nudličky nakrájenými mandlemi.
  • 3
    Na polevu rozpustíme čokoládu s máslem a lžičkou vody, poté přidáváme po kapkách cukr povařený ve vodě a umícháme dohladka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.