Srnčí hřbet se špenátem a grilovanými paprikami

62 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené omyté masité papriky dáme na rozpálený gril. Budeme grilovat asi 15-17 minut, papriky v průběhu grilování otočíme, ztlumíme gril a když začnou černat a sklovatět, dáme je do misky, zakryjeme je a necháme vychladnout. Poté je rozkrojíme, odstraníme zrníčka, slupku stáhneme a nakrájíme na proužky. Vrátíme je zpět do misky, posypeme sušeným rozdrceným chilli, promícháme a znovu necháme odpočinout.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 165°C. Mezitím, než se ugrilují papriky, v rendlíku rozehřejeme lžíci olivového oleje, vložíme na něj mražený špenátový protlak a pod pokličkou ho podusíme, asi 10 minut, občas promícháme. Podušený špenát vložíme do síta, aby z něj odkapala voda, pak dáme do mísy o dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, špetkou muškátového oříšku, špetkou zázvoru, rozdrceným česnekem, čerstvým cottage sýrem, nastrouhaným sýr Gran Moravia a trochu rozšlehanými vejci. Špenátovou směs důkladně promícháme. Formu na srnčí hřbet vytřeme olivovým olejem. Do poloviny ji naplníme 1/2 špenátovou směsí, na ni poklademe grilované papriky, které pokryjeme 2/2 špenátu. Formu dáme do trouby a pečeme přibližně 25-35 minut.
  • 3
    Opečenou špenátovou nádivku necháme 5-7 minut vychladnout, pak formu opatrně překlopíme na podlouhou mísu, nakrájíme porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.