Srnčí játra na smetaně
60 min.
Ingredience
- 1000gramůJátra srnčí
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůZelenina kořenová
- 150gramůMáslo čerstvé
- 3gramyPepř černý celý
- 10gramůSůl
- 3gramyNové koření celé
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián sušený
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 40gramůJíška hotová světlá
- 15gramůCitronová kůra
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůRýže dušená
- 20gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1081 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
87 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí játra odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na malé hranolky a játra jimi prošpikujeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, kůru z citronu nastrouháme najemno.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kořenovou zeleninu a osmahneme. Na zeleninový základ položíme prošpikovaná srnčí játra, orestujeme ze všech stran, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Játra vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, do pánve přilijeme smetanu, rajčatový protlak, přidáme citronovou kůru, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, provaříme, zahustíme světlou jíškou, krátce povaříme a játra na talířích omáčkou přelijeme. Doplníme dušenou rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.