Srnčí játra na smetaně

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1081 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
87 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí játra odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na malé hranolky a játra jimi prošpikujeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, kůru z citronu nastrouháme najemno.
  • 2
    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme kořenovou zeleninu a osmahneme. Na zeleninový základ položíme prošpikovaná srnčí játra, orestujeme ze všech stran, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Játra vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, do pánve přilijeme smetanu, rajčatový protlak, přidáme citronovou kůru, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, provaříme, zahustíme světlou jíškou, krátce povaříme a játra na talířích omáčkou přelijeme. Doplníme dušenou rýží a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.