Srnčí kapsa plněná
45 min.
Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2gramyKmín drcený
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 240gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3kusyVejce slepičí
- 30mililitrůMléko polotučné
- 130gramůStrouhanka
- 600gramůBramborová kaše
- 900gramůSrnčí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 80gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
39 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty odblaníme, nakrájíme na plátky a dobře rozklepeme. Žampiony a hermelín nakrájíme na plátky. Maso osolíme, opepříme, na každý plátek položíme plátek hermelínu, žampiony osmahneme na másle, okmínujeme, vyndáme z pánve a rozdělíme na hermelín. Plátky masa přeložíme napůl, zpevníme párátky, obalíme v mouce, namočíme ve vejcích rozkvedlaných s troškou mléka, nakonec obalíme ve strouhance. V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme srnčí kapsy a zvolna smažíme ze všech stran.
- 2Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.