Srnčí kýta
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1200gramůSrnčí kýta
- 2lžíceOlej stolní
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 80gramůSlanina vepřová
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceHořčice
- 1kusMrkev kořen
- 4lžíceBrusinky
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
738 kcal
Bílkoviny
96 g
Tuky
31 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev si nakrájíme. Rozpálíme si olej, maso zprudka opečeme a přidáme cibuli s mrkví, následně zalijeme vývarem.
- 2Maso obložíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 1/2 hodiny.
- 3Vyjmeme maso a šťávu smícháme se smetanou, hořčicí a brusinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.