Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu
75 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 120gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 150gramůCeler bulvový
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůPetržel kořen
- 3kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 8kusůPepř černý celý
- 6kusůJalovec
- 600mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250gramůDžem brusinkový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
970 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
39 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso bez kosti odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a pod fólií necháme v chladničce přes noc. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Slaninu s cibulí osmažíme na 1 lžíci oleje, přidáme zeleninu, koření a zamícháme. Poté vložíme maso, osmažíme ze všech stran, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Zeleninu vyjmeme ze šťávy, tu přecedíme a rozmixujeme v ní zeleninu, přimícháme brusinkový džem, podle potřeby osolíme a omáčku prohřejeme. Maso před podáváním nakrájíme a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.