Srnčí kýta na houbách
75 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůMrkev kořen
- 300gramůHouby čerstvé
- 3gramyNové koření celé
- 3gramyPepř černý celý
- 10gramůSůl
- 2gramyBobkový list
- 3gramyJalovec
- 300mililitrůVíno červené
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3mililitryCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůSlanina vepřová
- 800gramůSrnčí kýta
- 600gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
25 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, očištěnou mrkev petržel a celer nastrouháme nahrubo, slaninu pokrájíme na menší hranolky.
- 2Srnčí maso vcelku prošpikujeme slaninou, zbytek slaniny nasypeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, osmahneme, přidáme maso, osmažíme ze všech stran, maso vyndáme. Na tuk v hrnci nasypeme cibuli, houby, zpěníme, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vrátíme maso do hrnce, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, jalovcem, osolíme a maso podusíme. Až se víno částečně odpaří, přilijeme vývar, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k masu. Promícháme, zakápneme citronovou šťávou, dovaříme. Maso nakrájíme na porce a vyjmeme koření.
- 3Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.