Srnčí kýta na mandlích
100 min.
Ingredience
- 20gramůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 150gramůCibule
- 20gramůCukr krupice
- 30mililitrůOcet vinný
- 70gramůCitrony
- 100gramůKompot brusinkový
- 50gramůMandle plátky
- 50mililitrůVíno červené
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 2gramyTymián sušený
- 2gramyČesnek sušený
- 2gramyNové koření mleté
- 1gramBobkový list
- 600gramůBrambory vařené
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 80gramůSlanina vepřová
- 60gramůMarmeláda rybízová
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůPovidla švestková
- 80gramůSádlo škvařené
- 800mililitrůVývar z hovězích kostí
- 900gramůSrnčí kýta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
39 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu vykostíme, odblaníme a necháme vcelku. Slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Mrkev, celer, petržel očistíme, nastrouháme nahrubo, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, citron na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přiložíme prošpikované maso, osolíme a zprudka osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme, do pánve přidáme zbytek sádla, přisypeme zeleninu, cibuli, cukr, osmažíme dorůžova, přidáme citron, mletý pepř, mletý jalovec, tymián, mletý sušený česnek, mleté nové koření, bobkový list, podlijeme vývarem, zakápneme octem, přelijeme do pekáčku, přiložíme maso a dáme do vyhřáté troby péct. Pečeme asi 40 minut doměkka.
- 3Maso vyjmeme, šťávu naředíme vývarem, zahustíme tmavou jíškou, přimícháme povidla, rybízovou marmeládu, zjemníme máslem, provaříme, nakonec přilijeme červené víno, přisypeme plátky mandlí, podusíme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme vývarem.
- 4Maso nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.