Srnčí kýta na víně s rajčaty
140 min.
Ingredience
- 700gramůSrnčí kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 3kusyCibule
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2kusyCitrony
- 1lžičkaDivoké koření celé
- 2decilitryVoda pitná
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůKečup ostrý
- 50gramůBrusinky
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryVíno červené
- 100gramůSádlo škvařené
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaChilli omáčka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
24 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kýtu vykostíme, odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a dobře potřeme solí. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přisypeme cukr a cibuli osmahneme do hnědého základu. Přilijeme ocet, přidáme 1 citron, nakrájený na tenké plátky a divoké koření. Ho hrnce vložíme připravenou kýtu, kterou zprudka opečeme ze všech stran. Následovně zalijeme teplou vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Po dobu dušení podle potřeby podlijeme vodu. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
- 2Horkou šťávu rozmixujeme a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a stálým mícháním osmažíme. Přidáme kečup, brusinky, chilli omáčku a pepř. Nakonec vlijeme víno, chvilku povaříme a omáčku stáhneme ze sporáku.
- 3Porce masa pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je teplou omáčkou, ozdobíme 1 plátkem citronu a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.