Srnčí kýta s paprikami na víně
55 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí kýta
- 300gramůCibule
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 120mililitrůVíno červené
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
21 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme. Maso zasypeme paprikou, kari kořením, zamícháme, zalijeme 400 ml vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, zamícháme a orestujeme. Poté zašleháme víno, zbylý vývar a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu, osmažené papriky a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.