Srnčí kýta s pomeranči

95 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky.
  • 2
    Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.