Srnčí kýta s pomeranči
95 min.
Ingredience
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 50gramůSolamyl
- 120gramůMléko zahuštěné neslazené
- 400gramůPomeranče
- 1lžičkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 700gramůSrnčí kýta
- 700mililitrůVíno červené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaBazalka sušená
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
33 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky.
- 2Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme.
- 3Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.