Srnčí kýta s vinnou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kýta
- 80gramůSlanina vepřová
- 250gramůZelenina kořenová
- 100gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSádlo škvařené
- 10gramůSůl
- 40gramůKompot brusinkový
- 60gramůMouka polohrubá
- 300mililitrůVíno červené
- 50mililitrůGriotka
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory vařené
- 1gramKoriandr mletý
- 1gramŠalvěj sušená
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 500mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 2gramyJalovec
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso vcelku odblaníme, osolíme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, brusinkový kompot scedíme.
- 2V pekáčku roztavíme sádlo s máslem a prošpikované maso osmažíme ze všech stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme 1 dl vody, octem, přidáme celý pepř, nové koření, jalovec, špetku tymiánu, přisypeme kořenovou zeleninu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.
- 3Maso vyjmeme z pekáčku a nakrájíme na plátky, do pekáčku přilijeme víno, griotku, citronovou šťávu, okořeníme mletým koriandrem, šalvějí, zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v 1 dl vody, přidáme brusinky, vrátíme do pekáčku plátky masa a dopečeme. Před podáváním vyndáme celé koření. Jako přílohu volíme vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.