Srnčí maso na smetaně
100 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 40gramůHořčice
- 150gramůOlej slunečnicový
- 20gramůMarmeláda rybízová
- 1gramTymián sušený
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyChilli koření mleté
- 1gramOregano sušené
- 10gramůSůl
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 240gramůVeka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
378 mg
Postup přípravy
- 1Maso vcelku odblaníme, nařízneme, jako bychom chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme.
- 2V oleji rozmícháme hořčici, rybízovou marmeládu, mletou papriku, tymián, chilli koření, oregano, sůl, worcester a vymícháme pastu. Pastou potřeme celý povrch masa i v zářezech, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, zakryjeme druhýn pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme zakryté nejméně 1 hodinu.
- 3Potom maso odkryjeme, přilijeme smetanu a odkryté dopečeme. Maso dokrojíme na plátky, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s plátky bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.