Srnčí maso na smetaně

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
30 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
378 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vcelku odblaníme, nařízneme, jako bychom chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme.
  • 2
    V oleji rozmícháme hořčici, rybízovou marmeládu, mletou papriku, tymián, chilli koření, oregano, sůl, worcester a vymícháme pastu. Pastou potřeme celý povrch masa i v zářezech, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, zakryjeme druhýn pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme zakryté nejméně 1 hodinu.
  • 3
    Potom maso odkryjeme, přilijeme smetanu a odkryté dopečeme. Maso dokrojíme na plátky, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.