Srnčí maso na švestkách
45 min.
Ingredience
- marináda
- 1,5lžičkySůl
- 2lžičkyPepř cayenský
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- švestková omáčka
- 1,5decilitryVývar z hovězích kostí
- 3lžíceVíno červené
- 1lžičkaOcet vinný červený
- 100gramůŠvestky sušené
- 4lžícePovidla švestková
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
- 0,5lžíceCukr třtinový
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 5lžicOlej sezamový
- 400gramůSrnčí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vykostěné srnčí maso ze hřbetu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Osolíme, výrazně opepříme, pokapeme sójovou omáčkou, odložíme na 15 minut do chladničky.
- 3Sušené švestky omyjeme a pokrájíme na poloviny. Čerstvé koriandrové lístky pokrájíme na nudličky a odložíme.
- 4Ve woku si rozpálíme olej. Srnčí plátky prudce restujeme z každé strany, pak přilijeme vývar, víno a ocet. Přimícháme povidla, dochutíme mletým zázvorem, cukrem, mletým hřebíčkem a mletým koriandrem. Přidáme sušené švestky, vše znovu promícháme a dusíme pod pokličkou 8 minut.
- 5Srnčí plátky podáváme posypané pokrájeným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.