Srnčí maso na švestkách

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěné srnčí maso ze hřbetu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Osolíme, výrazně opepříme, pokapeme sójovou omáčkou, odložíme na 15 minut do chladničky.
  • 3
    Sušené švestky omyjeme a pokrájíme na poloviny. Čerstvé koriandrové lístky pokrájíme na nudličky a odložíme.
  • 4
    Ve woku si rozpálíme olej. Srnčí plátky prudce restujeme z každé strany, pak přilijeme vývar, víno a ocet. Přimícháme povidla, dochutíme mletým zázvorem, cukrem, mletým hřebíčkem a mletým koriandrem. Přidáme sušené švestky, vše znovu promícháme a dusíme pod pokličkou 8 minut.
  • 5
    Srnčí plátky podáváme posypané pokrájeným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.