Srnčí maso pečené
90 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 30gramůHořčice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůMartell cognac
- 60gramůCibule
- 60gramůOkurky nakládané
- 600gramůHranolky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso, nejlépe z kýty, odblaníme, očistíme, slaninu nakrájíme na menší klínky a maso vcelku slaninou prošpikujeme. Do pekáčku dáme máslo, přiložíme maso, podlijeme troškou vody, přisypeme mletou sladkou i pálivou papriku, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, vložíme pekáček do trouby a pečeme téměř doměkka. Zpočátku podléváme vodou, před koncem pečení podlijeme vínem a koňakem. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, ozdobíme kroužky cibule, plátky kyselé okurky a podáváme se smaženými hranolkami. Porce přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.