Srnčí maso s brokolicí a datli
20 min.
Ingredience
- 300gramůSrnčí hřbet
- 1špetkaPepř černý mletý
- 75gramůSlanina vepřová
- 100gramůDatle
- 40mililitrůOlej stolní
- 300gramůBrokolice mražená
- 50gramůOříšky piniové
- 1lžíceKečup
- 40mililitrůVíno červené
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaSkořice mletá
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
31 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme sůl, pepř a mouku. Maso pokrájíme na drobné plátky a ve směsi v misce maso obalíme. Slaninu pokrájíme na nudličky. Datle zbavíme pecek.
- 2Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a nalijeme do ní olej. Do pánve vložíme maso a dvě minuty ho smažíme do zlatohněda. Poté vyndáme a dáme stranou. Do pánve nasypeme brokolici a pět minut ji za stálého míchání smažíme, dokud není měkká. Poté přidáme semínka, datle, slaninu a kečup.
- 3Do pánve nalijeme víno, vývar a přidáme skořici s masem. Další dvě minuty mícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.